Noutati

2019-12-13, Sisteme de răcire pentru vehicule electrice și hibride - How it’s made

 2019-05-23, Anunt public privind decizia etapei de incadrare

S.C. RAAL S.A., titular al proiectului: "Construire hală autoutilări și mentenanță, achiziție instalații noi în halele existente, relocare instalații", anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către A.P.M. BISTRIȚA-NĂSĂUD, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: "Construire hală autoutilări și mentenanță, achiziție instalații noi în halele existente, relocare instalații", propus a fi amplasat în localitatea Prundu Bîrgăului, str. Principală, nr. 25, comuna Prundu Bîrgăului, județul Bistrița-Năsăud.

 

Anunt in format pdf2019-05-20, Anunţ public

S.C. RAAL S.A. anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul:"Construire hală autoutilitări și mentenanță utilaje", propus a fi amplasat în localitatea Prundu Bîrgăului, str. Principală, nr. 24, comuna Prundu Bîrgăului, județul Bistrița-Năsăud.

Anunt in format pdf2019-05-10, Anunt public autorizatie de mediu

S.C. RAAL S.A. BISTRIŢA, producător de schimbătoare de căldură din aluminiu, cu sediul in localitatea Bistriţa, Str. Industriei, nr. 7, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de revizuire a Autorizaţiei de mediu pentru funcţionare nr. 109 din 15 mai 2012, pe amplasamentul situat în localitatea Prundu-Bârgăului .Motivele revizuirii sunt finalizarea lucrărilor de “Construire hală montaj grupuri răcire”, “Construire hală plăci răcire”, “Instalare hală de depozitare temporară -construcţie provizorie” - 3 bucăţi şi reorganizare fluxuri tehnologice în secţiile de producţie.

Anunt in format pdf2017-08-28, 2017-08-28 – O secție de producție nouă pentru aplicații auto
2017-08-28 – O secție de producție nouă pentru aplicații auto

Secția produce schimbătoare de căldură pentru circuite electronice și baterii destinate automobilelor hibride și electrice. 

Mai multe informații despre schimbătoarele de căldură pentru domeniul auto2017-03-09, RAAL la CONEXPO- CON/AGG LAS VEGAS 2017
RAAL la CONEXPO- CON/AGG LAS VEGAS 2017

RAAL si asociatul său din SUA - Atlas Engineering au participat între 7-11 martie 2017 la târgul CONEXPO-CON/AGG de la Las Vegas, dedicat producătorilor de echipamente pentru construcţii.

Compania GameEquipment din Napoleonville, LA, USA a prezentat la acest târg prototipul tractorului 4x4 model 96ATX de 630HP(470Kw), al cărui sistem de răcire este asigurat de RAAL.2016-12-19, Noul depozit de materiale de la RAAL Prundu BÎrgăului
Noul depozit de materiale de la RAAL Prundu BÎrgăului

Noul depozit de materiale de la RAAL Prundu Bîrgăului  are o suprafaţă de 1850 mp.2016-09-05, Anunţ public acord de mediu - "MĂRIRE CAPACITATE INST. AZOT ȘI DEPOZITARE AZOT LICHID”

Anunţ public

S.C. RAAL S.A. anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul MĂRIRE CAPACITATE INSTALAŢIE PRODUCERE AZOT ȘI DEPOZITARE AZOT LICHID”, amplasat în localitatea Prundu Bîrgăului, str. Principală, nr. 25, comuna Prundu Bîrgăului, jud. Bistrița-Năsăud.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, din municipiul Bistriţa, str. Parcului, nr. 20 şi la sediul titularului, S.C. RAAL S.A., din municipiul Bistrița, str. Industriei, nr. 7, jud. Bistrița-Năsăud, în zilele de luni-joi, între orele 9-15 şi vineri între orele 9-13.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, pe toată durata procedurii de mediu.

Vezi anunţul2015-09-18, Inaugurarea secţiei de fabricaţie a structurilor metalice
Inaugurarea secţiei de fabricaţie a structurilor metalice

RAAL  a inaugurat la fabrica din Prundu Bîrgăului o nouă secţie de producţie destintă fabricării structurilor  metalice. La acest eveniment au participat parteneri importanti ai RAAL din 15 ţări.

Invitaţii au avut ocazia să înţeleagă dimensiunile şi potenţialul companiei noastre, urmărind evoluţia RAAL de la începuturile activităţii sale până în prezent. De asemenea li s-au prezentat principalele investiţii realizate în acest an şi strategia de dezvoltare pe următorii ani.

Specialiştii RAAL au oferit informaţii despre performanţele şi funcţionalitatea noilor echipamente, participanţii putând urmari întregul proces de fabricaţie al structurilor metalice in cadrul noii secţii de producţie.

Discuţiile au relevat importanţa acestor investiţii atât din punctul de vedere  al  productivităţii, cât şi al dezvoltării unei noi game de produse superioare din punct de vedere al calităţii şi performanţei.

În plus s-a creat perspectiva intrării pe o noua piaţă - a structurilor din oţel destinate şi altor domenii în afara sistemelor de răcire.  2015-07-03, Linia KTL şi Linia de vopsire cu pulberi
Linia KTL şi Linia de vopsire cu pulberi

Linia de tratare a suprafeţelor asigură o protecţie crescută la coroziune pentru piesele din oţel şi aluminiu prin intermediul instalaţiei de pre-tratare chimică urmată de vopsirea KTL(cataforeză) prin imersie şi/sau linia automată de vopsire cu pulberi în câmp electrostatic.

Caracteristici:

 • Se poate vopsi orice tip de material conducător de electricitate cu forme si geometrii complexe
 • Dimensiunea maximă  a piesei: 2200x850x1800 mm
 • Capacitate:  225 m2/h, 5250 kg/h;
 • Performanţă: peste 1000 ore de rezistentă la coroziune conform ISO9227 – test de ceaţă salină2015-06-15, Centrul de Testare RAAL - Sistem de vibrat electro-dinamic
Centrul de Testare RAAL - Sistem de vibrat electro-dinamic

Centrul de Testare RAAL a fost dotat cu un sistem complex de vibrat electro-dinamic.  Folosim acest echipament atât la testarea şi validarea schimbătoarelor de căldură, cât şi în cercetare, pentru dezvoltarea de soluţii noi.  Putem executa testele  în conformitate cu standardele de vibraţii din domeniile auto, feroviar, militar, etc. cât şi pe baza achiziţiei de date de pe utilajul în exploatare.

Caracteristici   

Force RMS :  100 kN 

Acceleration RMS: 100g

Max.velocity: 2.4 m/s

Frequency:  5 - 2500 Hz

 

Max.Positive Displacement: 25.4 mm

Max.Negative Displacement: 25.4 mm

Shaker Orientation: 

 • Vertical
 • Orizontal (slip table)

Testing types:

 • sinusoidal (5 - 2500 Hz)
 • random
 • sinusoidal on random
 • shock